8 aprilie

COMUNICAT DE PRESĂ - 08.04.2020 - Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Comitetul Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Centrul Operativ

COMUNICAT DE PRESĂ

8 aprilie

 

Chiar dacă în ultima perioadă am făcut apeluri repetate la populație să evite provoacarea unor incendii, în ultimele 48 de ore pe teritoriul Municipiului Gherla au avut loc 5 incendii provocate de persoane neglijente.

Aducem la cunoștința cetățenilor rapoartele de intervenții ale Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Gherla:

  • 6 aprilie 2020, ora 5.15 – incendiu provocat la tomberoanele de gunoi menajer de la intersecția străzii Trandafirilor cu strada Cloșca. Pentru stingerea incendiului a intervenit un echipaj al SVSU cu o autospecială.
  • 6 aprilie 2020, ora 17.45 – incendiu de vegetație provocat la Băița (Vădănești). Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale, cu personal al SVSU chemat de acasă, din perioada de odihnă.
  • 7 aprilie 2020, ora 10.10 - incendiu de vegetație provocat la Băița (Vădănești). Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale, cu personal al SVSU chemat de acasă, din perioada de odihnă.
  • 7 aprilie 2020, ora 15.00 - incendiu de vegetație provocat în partea de sud a dealului 7 Cruci. Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale, cu personal al SVSU chemat de acasă, din perioada de odihnă.
  • 7 aprilie 2020, ora 18.00 - incendiu de vegetație provocat la Băița. Pentru stingerea incendiului au intervenit două autospeciale, cu personal al SVSU chemat de acasă, din perioada de odihnă.

Conform H.G.R. nr.537/2007,,arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi’’ precum și ,, amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiţii şi la distanţe care favorizează propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi’’constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei.

Rugăm respectuos toți cetățenii Municipiului Gherla să respecte măsurile care se impun pentru prevenirea şi limitarea incendiilor de mirişti şi vegetaţie uscată, cu posibilităţi de propagare a focului la gospodăriile cetăţeneşti şi la fondul silvic.

În această perioadă dificilă, în care toate eforturile noastre trebuie să fie concentrate pe lupta împotriva răspândirii coronavirus, orice activitate care poate pune în primejdie locuitorii municipiului Gherla și/sau proprietățile acestora, trebuie să fie atent controlată.

Acționați responsabil!

Nu puneți în pericol viețile dumneavoastră, a familiilor și a concetățenilor dumneavoastră!

 

Centrul Operativ al Comitetul Local pentru

Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Înapoi la știri și anunțuri